Your search results

2023 metai Kėdainiuose

Paskelbė MB Rask namus 2023 13 balandžio
0
Pirmas šių metų ketvirtis Kėdainių mieste

Nors viščiukai skaičiuojami rudenį, bet skaičius galima pradėti lyginti jau dabar. Stebint Lietuvos žiniasklaidą ir nuolatinius bauginimus susijusius su finansais, finansavimu ir nekilnojamuoju turtu, nori nenori reikia paskaičiuoti ir tai kas vyksta ir mūsų pačių kieme.

Kėdainiai – mūsų miestas ir mūsų kiemas, taigi jau kur kur, bet čia derlių galime skaičiuoti drąsiai.

Ką rodo butų pardavimų statistika Kėdainių mieste, galite pamatyti žemiau esančioje diagramoje, kurią stengiamės atnaujinti kiekvieną mėnesį remdamiesi VĮ Registrų centras duomenimis apie įregistruotus pirkimo – pardavimo sandorius.

Kad būtų lengviau gaudytis skaičiuose, pateikiame ir prieš tai buvusių metų skaičius.

2022 metais Kėdainiuose buvo parduota 239 butai, o 2023 metais – 53 butai per tris mėnesius. Atsižvelgiant į skaičius, galima pastebėti, kad 2022 metais butų pardavimo rinka Kėdainiuose buvo labai aktyvi, ypač gegužės mėnesį, kai buvo parduota net 35 butai. Taip pat pastebimas tam tikras sezoninis poveikis, nes daugiausia butų buvo parduota vasaros mėnesiais, o mažiausiai – gruodžio mėnesį.

Dėl 2023 metų statistikos galima daryti išvadą, kad butų pardavimo rinka Kėdainiuose gali būti mažiau aktyvi nei 2022 metais. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad statistika yra pateikiama tik už pirmuosius trejus metų mėnesius, todėl reikėtų stebėti tolesnę situaciją, kad būtų galima padaryti išsamesnes išvadas.

Butų rinka Kėdainiuose yra aktyvi, o kainos yra palyginti prieinamos. Dabar yra puiki proga pirkti butą Kėdainiuose, nes pastaruoju metu kainos yra pakilusios ir tikėtina, kad dar pakils ateityje.

Norint įsigyti butą Kėdainiuose, svarbu atidžiai išnagrinėti rinką, kad būtų galima rasti tinkamą variantą.

Kėdainių mieste yra daugybė skirtingų butų variantų, kurie gali atitikti skirtingas gyventojų poreikius ir skirtingus biudžetus. Yra galimybė įsigyti naują arba senesnį butą, namą arba butą miesto centre arba jo apylinkėse. Taip pat yra galimybė įsigyti didelį butą su daugybe kambarių, jei jums reikia daug vietos, arba mažesnį butą, jei norite taupyti.

Pirkti butą Kėdainiuose yra naudinga ne tik dėl miesto turizmo objektų, bet ir dėl jo geografinės padėties. Kėdainiai yra patogiai įsikūręs ties pagrindiniu transporto arterijų kryžminiu tašku, taigi, gyventojai gali greitai pasiekti visus didžiuosius Lietuvos miestus.

2022 metais Kėdainių mieste nekilnojamo turto kaina buvo pakankamai stabiliai auganti nuo sausio mėnesio iki gruodžio mėnesio, su nedideliais kainų svyravimais tarp mėnesių. Balandžio mėnesį kaina išaugo iki 872 eurų, o birželio mėnesį – iki 900 eurų už 1 kvadratinį metrą. Tuo tarpu, rugpjūčio mėnesį kaina šiek tiek sumažėjo iki 892 eurų, o spalio ir lapkričio mėnesiais buvo pastebima nedidelė kainų kritimo tendencija.

Kalbant apie 2023 metus, kainų augimo tendencija tęsiasi. Nekilnojamo turto kaina sausio mėnesį išaugo iki 881 eurų, o vasario mėnesį – iki 866 eurų. Taigi, galima manyti, kad 2023 metais kainų augimo tendencija Kėdainių mieste tęsis. Tačiau, svarbu atkreipti dėmesį, kad kainos gali skirtis priklausomai nuo nekilnojamo turto tipo, būklės, plotų ir kitų veiksnių, todėl rekomenduojame atidžiai stebėti rinkos situaciją ir konsultuotis su specialistais prieš renkantis nekilnojamąjį turtą.

Ko galima būtų tikėtis butų pardavimo rinkoje Kėdainių mieste?

Norint atsakyti į klausimą, kaip gali kisti butų pardavimo rinka Kėdainių mieste, svarbu įvertinti kelis veiksnius.

Pirma, gyvenamųjų patalpų paklausa. Jei paklausa didėja, tikėtina, kad ir butų pardavimų skaičius didės, o kainos gali šiek tiek pakilti. Antra vertus, jei paklausa mažėja, tai galima tikėtis, kad butų pardavimų skaičius gali kristi, o kainos gali nukristi.

Antra, rinkos konkurencija. Jei daugiau žmonių nori pirkti butus, tai gali padidinti konkurenciją, o tai gali reikšti, kad kainos galėtų kilti. Tačiau jei pasirinkimas didėja, o paklausa nesikeičia, tai gali reikšti, kad pardavimų skaičius ir kainos gali likti stabiliomis arba netgi kristi.

Trečia, ekonominė situacija. Jei ekonominė situacija gera, o gyventojų perkamoji galia didėja, tai gali reikšti, kad butų pardavimų skaičius ir kainos taip pat didės. Tačiau jei ekonominė situacija blogėja, o gyventojų perkamoji galia mažėja, tai gali reikšti, kad butų pardavimų skaičius ir kainos taip pat mažės.

Galiausiai, svarbu atsižvelgti ir į kitus veiksnius, pvz., statybų sektoriaus plėtrą, demografinius pokyčius, valdžios priimamas sprendimus dėl mokesčių ir kt.

Remiantis 2022 ir 2023 metais Kėdainių mieste parduotų butų skaičiumi ir nekilnojamo turto kainų tendencijomis, galima manyti, kad butų pardavimo rinka Kėdainių mieste yra aktyvi ir tikėtina, kad tokia tendencija gali tęstis ir ateityje. Tačiau, kaip jau minėjau, kainų ir pardavimų skaičiaus pokyčiai gali būti paveikti įvairiais veiksniais, todėl rekomenduojame stebėti rinkos situaciją ir konsultuotis su specialistais, norint gauti detalią informaciją apie butų pardavimo rinką Kėdainių mieste.

Patarimai pirkėjams norintiems įsigyti būstą 2023 metais

Jeigu planuojate įsigyti būstą Kėdainiuose 2023 metais, patariame atkreipti dėmesį į kelis aspektus:

  1. Būsto rinkos analizę – patariame išsiaiškinti apie esamą būsto pasiūlą Kėdainių mieste, kad suprastumėte, kokios yra galimos kainos ir kokie būsto tipai yra daugiausiai pasiūlyti rinkoje.

  2. Finansinė analizė – patariame apskaičiuoti savo finansinę galimybę įsigyti būstą, kad būtų aišku, kiek galite skirti pinigų savo naujajam būstui. Būsto įsigijimo kaštai neapsiriboja tik būsto kaina, tai taip pat apima mokestį už nekilnojamąjį turtą, notaro paslaugas, banko išlaidas ir kitus su būsto įsigijimu susijusius mokesčius.

  3. Būsto apžiūrą – patariame atidžiai apžiūrėti būstą, kurio norite įsigyti, kad suprastumėte jo būklę, galimas problemas ir remonto poreikius. Būsto apžiūra gali padėti išvengti nenumatytų išlaidų ir nusiviltimo, kai po įsigijimo susiduriate su nenumatytomis problemomis.

  4. Pasirinkimo kriterijus – patariame apibrėžti savo poreikius ir pageidavimus, kad lengviau būtų atrasti tinkamą būstą. Tokius kriterijus gali sudaryti būsto tipas, plotas, vietovė, būsto būklė ir t.t.

  5. Būsto pirkimo procesą – patariame išsiaiškinti apie visas procedūras, susijusias su būsto įsigijimu, kad būtų aišku, ko tikėtis ir kaip pasiruošti. Tai gali būti susiję su dokumentų paruošimu, būsto apžiūra, susitarimo sudarymu su pardavėju ir t.t.

  6. Konsultacijas – patariame kreiptis į patikimus nekilnojamo turto agentus, kurie galėtų padėti jums atrasti tinkamą būstą ir parengti visus būsto įsigijimo dokumentus. Taip pat galite pasikonsultuoti su finansų ir teisės specialistais, kurie galėtų patarti dėl įvairių susijusių klausimų.

O jei reikės pagalbos, mes visada pasiruošę jums padėti.

Skambinkite, klauskite. Visada mielai padėsime.

+370 678 00277

Rašyti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas viešai.

Palyginti objektus

Objektai